torstai 18. syyskuuta 2014

Omenasose

Koska omenat eivät säily taven yli sellaisinaan, päätin pistää ne soseeksi.
Omenasose10 Omenasose11
Tarvitset omenoita, vettä, sitruunamehua, kanelitangon ja sokeria.
Omenasose1
Huuhtele omenat
Omenasose2
Halkaise omenat neljään osaan ja poista paloista siemenkodat. Viipaloi pienemmiksi lohkoiksi.
Omenasose5
Laita omenalohkot kattilaan ja lisää pohjalle vettä (itselläni oli noin 3 litraa omenalohkoja ja n. 7dl vettä). Sekaan voi tässä vaiheessa laittaa esimerkiksi kanelitangon tuomaan makua.
Omenasose6
Kuumenna aluksi kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä ja annan kattilan olla liedellä noin 10-15 minuuttia. Hämmennä aina välillä, jottei omenat pala pohjaan.
Omenasose7
Kun omenat ovat pehmeitä, nosta kattila liedeltä ja nouki kanelitanko pois. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Omenasose8
Lisää joukkoon sitruunamehua ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita joukkoon sokeria oman maun mukaan ja anna jäähtyä. Kaada sose pakasterasioihin ja laita pakastumaan.
Omenasose9
Todella helppo keino säilöä omenoita talven varalle. Aineiden määrissä ei tarvitse olla mitenkään hirveän tarkka, niitä voi säädellä vapaasti oman maun mukaan. Itse valmistin 4 litraa sokeroitua ja toiset 4 litraa sokeroimatonta sosetta. Sokeroitu menee oikein hyvin hillosta ja sokeroimaton on omiaan esimerkiksi smoothiessa, kyllä nyt kelpaa kaivella pakastinta talvella :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti