tiistai 1. heinäkuuta 2014

Paneroitu broileri ja couscoussalaatti

Kokkailin vapaan maanantain ratoksi äärettömän hyvän päivällisen. Festariviikonlopun rasvaisten ruokien jälkeen teki mieli tehdä jotain raikasta, kevyttä ruokaa. Mikäs sen parempi, kuin ruokaisa salaatti.
Näillä ohjeilla tulee noin kahdeksan annosta, sillä tein tätä parin päivän varalle.

Paneroitu broileri

800g broilerin fileepihvejä
n. 2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
n. 3 dl korppujauhoja
öljyä

Sekoita mausteet vehnäjauhojen sekaan ja kaada jauhoseos lautaselle. Riko toiselle lautaselle kananmunat ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Pyörittele fileepihvit ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

Couscoussalaatti

5 dl couscousia
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
2rkl öljyä

1 pussi jäävuorisalaattia
1 ruukku rucolaa
2 vihreää tai punaista paprikaa
1 iso punasipuli
200g herneitä
 cashewpähkinöitä

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutio sekä suola. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää couscous. Anna hautua kannen alla 5min. Kääntele couscous puuhaarukalla irtonaiseksi ja lisää öljy.
Pilko salaatti saksilla tarjoiluastiaan ja lisää joukkoon rukola. Kuutioi paprikat ja sipuli, lisää herneet. Sekoita salaatin joukkoon jäähtynyt couscous ja cashewpähkinät.

Pestokastike

1 prk kermaviiliä
100g vihreää pestoa
sitruunamehua
balsamiviinietikkaa

Sekoita pesto kermaviilin joukkoon ja mausta sitruunamehulla sekä balsamiviinietikalla.

Kasaa kaikki annokseksi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti